Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Σύσκεψη της ελληνικής παροικίας της Αλεξάνδρειας

Σύσκεψη της ελληνικής παροικίας της Αλεξάνδρειας

Τουλάχιστον 100 από τους 600 Έλληνες που διαμένουν στην Αλεξάνδρεια ζήτησαν να επαναπατριστούν με τη βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης.

Αυτό έγινε γνωστό σε σύσκεψη της ελληνικής παροικίας της Αλεξάνδρειας, στην οποία παραβρέθηκαν ο έλληνας πρόξενος Γιώργος Διακοφωτάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Απόδημου Ελληνισμού Στέφανος Ταμβάκης, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Αλεξάνδρειας Γιάννης Σιόκας και εκπρόσωποι σωματείων και ελληνικών φορέων.

Η ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας αποφάσισε να διαθέσει το ελληνικό Κανισκέρειο Γηροκομείο για να μείνει όποιος Έλληνας το επιθυμεί, όσο κρατούν οι ταραχές.

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας κ. Σιόκας δήλωσε ότι η κοινότητα θα παρέχει στέγη, τροφή, γιατρούς και έναν ασφαλή χώρο μέχρι να περάσει η κρίση στην Αίγυπτο.

Οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας καθόρισαν ως μέσο επικοινωνίας επείγουσας ανάγκης το τηλέφωνο του γ.γ. της κοινότητας Δημήτρη Παπαστεφάνου (0123412669).

Σε αυτό το τηλέφωνο βάζοντας το πρόθεμα 002 μπορεί όποιος θέλει και από την Ελλάδα να επικοινωνεί και να μαθαίνει νέα για τους οικείους του στην Αλεξάνδρεια.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να κλείσουν τα ελληνικά σχολεία τουλάχιστον για μια εβδομάδα μέχρι νεωτέρας.

Το Ελληνικό Προξενείο Αλεξάνδρειας παρέμεινε ανοιχτό σήμερα, ενώ αύριο ανοίγει και το ελληνικό προξενείο στο Κάιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: